جزئیات مقاله

2022-04-27-00-21-58-3517-1.jpg

دنیای وب به چه معناست؟

تاریخچه وب

ظهور وب را می توان منشاء یکی از مهمترین تحولات قرن بیست و یک در عرصه ارتباطات دانست. ایده اولیه در مورد وب جهان گستر در سال 1980 (میلادی) توسط تیم برنزلی ارائه شد.

او پس از حدود ۱۰ سال به کمک یکی از همکاران خود اولین صفحه وب را در آگوست سال 1991 ایجاد و منتشر کرد که این صفحه، تنها شامل چند خط به همراه یک لینک ایمیل بود. این صفحه از چند تگ ساده با زبان  HTML تشکیل شده بود که به مرور با گسترش زبان HTML و پیدایش کدهای CSS ، این صفحه تکمیل تر شد و به یک وب سایت استاتیک تبدیل شد.

مفهوم وب

در پاسخ به سوال web چیست، ممکن است بسیاری از اشخاص فکر کنند که اینترنت و شبکه جهانی وب مقوله یکسانی هستند. البته با اینکه بسیار به هم نزدیک هستند اما ساختار متفاوتی دارند.

شبکه جهانی وب، مجموعه ای از وب سایت ها و صفحات وب سایت هستند که در کامپیوترهای مختلف ذخیره شده اند. این کامپیوترها از طریق بستر اینترنت به یکدیگر متصل هستند. وب سایت ها دارای محتوای متنی،تصاویر، محتوای صوتی و تصویری و غیره هستند. کاربران می توانند به محتویات این سایت ها از هر قسمتی از جهان از طریق اینترنت دسترسی داشته باشند.

چهارچوب اصلی فضای وب، صفحات وب سایت هستند. هر یکی از این صفحات، دارای یک آدرس منحصر به فرد هستند، این آدرس URL نامیده می شود. به مجموعه خاصی از صفحات وب که به یک آدرس خاص متصل هستند وب سایت گفته می شود. به عبارت دیگر شبکه جهانی وب همانند یک کتاب الکترونیکی بسیار بزرگ است، که در سرور های مختلف در سرتاسر جهان ذخیره شده اند.

تفاوت وب و اینترنت

بهتر است بدانیم که که وب (Web) و اینترنت (Internet) دو موضوع و تکنولوژی کاملاً متفاوت هستند و مثل اکثر افراد آن‌ها را با هم یکسان در نظر نگیرید.

اینترنت بستری بود که از طریق آن کامپیوترهای مختلف در سراسر جهان به هم متصل می‌شدند و این بستر قبل از وب وجود داشت ولی برای اینکه دسترسی به اطلاعات مختلف برای همه افراد امکان‌پذیر باشد وب به وجود آمد.

در فضای وب افراد با اتصال به وب‌سایت‌های مختلف به اطلاعات آن وب‌سایت دسترسی پیدا می‌کنند و دسترسی به وب‌سایت‌ها از طریق کامپیوتر و اینترنت صورت می‌پذیرد.

نسل های مختلف وب

وب هنوز یک پروژه نا تمام است و دائم در حال توسعه و تکامل می‌باشد. هیچ شخص یا شرکتی نسل‌های مختلف وب را به وجود نیاورده است؛ بلکه این نسل‌ها در طول زمان و با همکاری افراد و شرکت‌های مختلف شکل گرفته‌اند و کم‌کم به علت تحولات عظیمی که به وجود آمد وب به نسل‌های محتلفی تقسیم بندی شده است.

وب 1

در وب 1 اکثر افراد مصرف کننده محتوا بودند. یعنی تولید محتوا بر عهده وب سایت‌ها بود و اکثر افراد فقط خواننده بودند و نوشتنی در کار نبود. عموم افراد برعکس امروز هیچ نقشی در تولید محتوا نداشتند و بیشتر فضای وب در اختیار مؤسسات، دانشگاه‌ها و شرکت‌ها بود و از فضای وب بیشتر برای اهداف تجاری یا علمی استفاده می‌شد و وب سایت‌ها بیشتر حالت روزنامه یا کاتالوگ مانند داشتند.

وب 2

دوران وب ۲ از سال ۲۰۰۴ میلادی آغاز شد و تا همین امروز ادامه دارد. در این دوران دیگر کاربران تنها مصرف‌کنندگان محتوا نبودند و خودشان هم در تولید محتوا نقش داشتند. اما این تنها ویژگی وب ۲ نبود. در نسل دوم وب که با نام read-write web نیز شناخته می‌شود دوران راحتی بیشتر کاربران، تولیدکنندگان محتوا و توسعه‌دهندگان بود. در این دوران اینترنت به شکلی ملموس‌تری وارد زندگی مردم شد و البته اعتیاد به اینترنت از این دوران شکلی جدی‌تر پیدا کرد.

شبکه‌های اجتماعی و وبسایت‌های بزرگی مانند یوتیوب، فیسبوک، آمازون و … در این دوران وارد عرصه وب شدند. سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس نیز در این دوران وارد میدان شدند و جو ساختن وبلاگ توسط کاربران، بسیار داغ شد. فروشگاه‌های اینترنتی در این دوران بسیار محبوب شدند؛

وب 3

وب ۳ یک ایده جذاب است که تمرکز آن روی وجود اطلاعات به صورت غیرمتمرکز اما امن است. در وب ۳، کاربران می‌توانند بدون نیاز به شرکت‌های بزرگ که به عنوان واسطه عمل می‌کنند به اطلاعات دسترسی داشته باشند و اطلاعات را جا به جا کنند. بر خلاف وب ۲، دیگر نیازی به سرورهای مختلف نخواهد بود و اطلاعات، بر بستر بلاکچین در دسترس تمام کاربران است.


در وب ۳، دیگر اطلاعات شما محصولات شرکت‌های بزرگ نیستند و شما، مالکان اطلاعات هستید. در وب ۳ دیگر شبکه‌های اجتماعی و شرکت‌هایی که پشت آن‌ها هستند، نمی‌توانند شما را به دلیل گفتن حرف‌هایتان محدود کنند؛ موردی که در توییتر و زیرمجموعه‌های متا مدت‌ها است شاهد آن هستیم.
 
 

 

 

 
 

 

 

وب (Web) چیزی نیست جز مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها که از طریق بستر اینترنت به هم متصل هستند.

Tom Cruise

دیدگاه ها:

ارسال پیام

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
فیلدهای الزامی مشخص شده اند. *